Gemiddeld uurtarief dat zzp’ers vragen blijft op 43 euro steken

Uurtarief zzp'er

Gemiddeld uurtarief dat zzp’ers vragen blijft op 43 euro steken

Gemiddeld uurtarief dat zzp’ers vragen blijft op 43 euro steken

Het gemiddelde tarief dat zzp’ers in offertes vragen zou dit jaar, ondanks de aantrekkende economie, niet zijn gestegen.
Ze vragen dit jaar per uur gemiddeld 43 euro en dat is evenveel als in 2016, concludeert Hoofdkraan.nl in een jaarlijks onderzoek naar zzp-tarieven.

Er is wel een einde gekomen aan de daling die sinds 2014 was ingezet. Het tarief daalde in dat jaar van 54 euro naar 45 euro per uur. In 2015 was het gemiddelde nog 44 euro per uur.

De site heeft voor het onderzoek vijftienduizend offertes onderzocht die via het eigen platform zijn uitgebracht. Bedrijven hebben opdrachten op Hoofdkraan.nl geplaatst waar zzp’ers op konden reageren.

Het gemiddelde uurtarief dat zzp’ers in de branche marketing en communicatie in offertes hebben gevraagd, is gedaald van 46 euro in 2016 naar 43 euro dit jaar.

Met name socialmediaspecialisten zijn opvallend minder gaan vragen. In het jaar 2014 vroegen zij nog 54 euro per uur. Dit jaar was dit nog 38 euro per uur.

Tekstschrijvers
Ook zelfstandige ondernemers actief als tekstschrijver of vertaler hebben hun tarief laten zakken. Hun uurtarief daalde met 4 procent. Waar zij vorig jaar ieder uur nog 38 euro vroegen, gaat het dit jaar om 36 euro.

Zowel de branche financieel en administratie, als management en organisatie, zag het tarief dit jaar met 2 procent dalen. In de branche design en multimedia bleven de tarieven in de offertes met 43 euro per uur stabiel.

De branche analyse en advies kende juist een stijging van 11 procent. Vorig jaar vroegen zzp’ers in deze branche nog 48 euro per uur, dit jaar 54 euro per uur.

Zelfstandige docenten vragen van de onderzochte zzp’ers het laagste tarief (33 euro per uur). Het tarief in de juridische dienstverlening is met 73 euro per uur het hoogst.

Voortman Administratie & Advies

Boekhouder voor zzp in Enschede of Hengelo nodig?

bron: www.nu.nl